در واکنش به حضور گسترده زائران جمهوری باکو در اربعین حسینی در کربلا، مبارز قربانلی، رییس کمیته دولتی امور دینی این کشور گفت : « در (جمهوری) آذربایجان زیارت کربلا و مشهد ممنوع نیست. اما، باید این سفرها سازمان دهی شود. ما باید بدانیم که این سفرها را کدام سازمان ها و چه کسانی و با چه اهداف و نیاتی ترتیب می دهند.»
به گزارش آذریها به نقل از آپا، مبارز قربانلی ، رییس کمیته دولتی امور گروه های دینی جمهوری باکو این مطلب را در ارتباط با مواجهه 500 تن از زائران کربلا در مرز عراق – ایران بیان کرد.
مبارز قربانلی گفت : « در مورد زیارت اماکن دینی ، مقررات وجود دارد. شرکت های ترتیب دهنده زیارت این اماکن باید پس از کسب اجازه از کمیته دولتی امور گروه های دینی، فعالیت کنند. در این مورد، صرفا سفر حج مستثنی است و براساس پروتکل امضاء شده با عربستان سعودی، سفر حج را اداره مسلمانان قفقاز ترتیب می دهد. شرکت های ترتیب دهنده سفر زیارتی به سایر اماکن دینی باید مجوز دریافت کنند. متاسفانه سازمان دهندگان، سفر اخیر ( سفر زائران اربعین) را غیرقانونی ترتیب داده اند.»
رییس کمیته دولتی امور گروه های دینی گفت : « شهروندانی که می خواستند به ایران و عراق بروند در منطقه عبور مرزی با مشکل مواجه شده اند و در مساله ویزا با مشکلاتی مواجه شده اند. در عربستان سعودی ، سیستم روادید مشخصی وجود دارد. اما، به علت عدم ضرورت روادید برای سفر به ایران، این سفرهای زیارتی را سازمان دهی کرده اند. ما این مساله را بررسی می کنیم. پیشنهادهایمان در این مورد را به برخی سازمان ها داده ایم. باید در مناطق عبور مرزی ، شرکت های تشکیل دهنده سفرهای جمعی زیارتی تحت نظارت قرار گیرند. این شرکت ها باید از کمیته دولتی امور گروه های دینی مجوز بگیرند. باید سازمان دهی این قبیل زیارت ها و اینکه چه کسانی به این زیارت ها می روند، روشن شود. زیرا، صدها تن تحت پوشش زیارت به کشورهای خارجی برده می شوند و تحت تاثیر گروه های مشخصی قرار می گیرند. برخی ها حتی به هنگام سفر به کشورهای دیگر، حرکت هایی برخلاف منافع (جمهوری) آذربایجان انجام می دهند. »
مبارز قربانلی تاکید کرد: « دولت (جمهوری آذربایجان) قصد ندارد که ممنوعیتی را برای زیارت کربلا اعمال کند. شرایط کاملا آزاد و راحت برای زیارت فراهم شده است. اما، باید در سازمان دهی زیارت ها نظم و انضباط وجود داشته باشد.»