بوریس دژِرِلیوِسکی ، تحلیلگر «مرکز آزادی سیاسی» روسیه و کارشناس مسایل نظامی نوشت در جمهوری باکو یک هزار جاسوس آمریکا حضور دارند و شعله ور شدن آتش درگیری نظامی ارتش جمهوری باکو با ارمنستان در ابتدای ماه آوریل 2016 نیز نتیجه فعالیت این شبکه جاسوسی در این جمهوری بود.
به گزارش آذریها به نقل از پایگاه اینترنتی «مدراتور» جمهوری آذربایجان، این تحلیلگر «مرکز آزادی سیاسی» روسیه با انتشار مقاله ای در رسانه های مکتوب روسیه نوشت در شعله ور شدن عملیات ها و درگیری های محلی میان ارتش های ارمنستان و جمهوری باکو که از ماه آوریل 2016 افزایش یافته است، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نقش دارند.
بوریس دژِرِلیوِسکی نوشت : « آمریکا و غرب با استفاده از جاسوس هایی که در حاکمیت جمهوری آذربایجان دارند، تلاش دارند از تلاش روسیه و ترکیه در زمینه فیصله بحران قراباغ جلوگیری کنند.»
بوریس دژِرِلیوِسکی نوشت : « بخش قابل توجهی از ماموران عالی رتبه جمهوری آذربایجان و نیز کارکنان ساختارهای نظامی و امنیتی این کشور تحت کنترل سازمان های خارجی هستند. طی پانزده سال گذشته ، آمریکا تحت پوشش برنامه به اصطلاح آموزشی «مبادله رهبران جوان» ، یک هزار نفر از شهروندان جمهوری آذربایجان را در آمریکا تعلیم داده است. آموزش دیدگان در این دوره ها که در واقع شبکه تحت نفوذ آمریکا هستند، در ساختارهای مهم دولتی جمهوری آذربایجان حضور دارند.»
بوریس دژِرِلیوِسکی نوشت : « به همین روش، آمریکا و ناتو ، فرماندهان نظامی ارتش جمهوری آذربایجان را در برنامه های آموزشی ناتو تعلیم داده، تحت نفوذ خود گرفته اند. علاوه بر این، بسیاری از نظامیان جمهوری آذربایجان که در چارچوب منافع اسراییل و آمریکا فعالیت دارند، با اجزای شبکه مخفی فتح الله گولن در جمهوری آذربایجان نیز ارتباط دارند و علیه فرایند نزدیکی روسیه به ایران و ترکیه فعالیت می کنند.»