شبکه تلویزیونی (ON۴ TV) منتسب به شیعیان ترکیه و شبکه تلویزیونی (Kanal ۱۲) منتسب به شیعیان آذری ترکیه روز گذشته با دستور مقامات دولت ترکیه بسته شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم در استانبول، مقامات دولت ترکیه در راستای سیاستهای سرکوبگرانه خود دو کانال تلویزیونی منتسب به شیعیان ترکیه را با اتهامات واهی اقدام علیه امنیت ملی و حمایت و منتسب بودن به گروههای تروریستی طی حکمی از ماهواره «ترک ست» حذف کردند و اقدام به پلمپ دفتر آنها کرده و اموال و حسابهای بانکی این دو شبکه تلویزیونی را به نفع دولت ترکیه مصادره کردند.
گفتنی است سه ماه پیش به دستور کاخ ریاست جمهوری ترکیه و با فرمان نفر اول کشور شبکه «قدس تی وی» به بهانه حمایت از حشد الشعبی از ماهواره «ترک ست» حذف شد. در حالی که «قدس تی وی» سیاست تقریب مذاهب اسلامی و تلاش برای جلوگیری هرگونه فتنه مذهبی را همواره بر عهده داشته و در این سیاست موفق بوده است، به طوری که توانسته بود طیفهای مختلف شیعی و سنی ترکیه و حتی جهان عرب را بر روی موضوع قدس به تفاهم برساند و در یک جبهه نمایش دهد.
این اقدامات دولت ترکیه چند نکته را روشن میکند:
1) دولت ترکیه کمترین صدای نه مخالف که حتی متفاوت را در عرصه رسانهای نمیتواند تحمل کند و این رسانهها به شدت سرکوب میشوند.
2) با توجه به نزدیکی گفتمانی شبکههای تلویزیونی شیعیان و قدس تی وی به جبهه مقاومت اسلامی، دولت ترکیه کمترین صدای متعلق به این گفتمان را در کشور خود تحمل نمیکند.
3) اکنون که فاز سرکوب کودتاگران به اتمام رسیده است، فاز سرکوب همه مخالفان که حتی خودشان جزو اهداف کودتا بودهاند، نیز شروع شده است.
4) دولت ترکیه درصدد عصبی کردن جریان مقاومت و منسوبان آن در ترکیه است تا بهانهای برای سرکوب این جریان که بهشدت حدود قانونی و عرفی را در ترکیه رعایت میکند، پیدا کند.
5) اردوغان در تصمیم خود برای تروریست جلوه دادن گروههای شیعی جدی است. در واقع اردوغان اکنون در حال پرداخت بهای حمایت خود از گروههای تکفیری و تروریستی است و اکنون تصمیم گرفته تا با سرریز کردن این هزینهها بر کشورهای دیگر، بار این اقدام را از عهده خود کمی سبکتر کند. برای همین تلاش دارد تا گروههای شیعی را به عنوان گروههای تروریستی معرفی کند و پس از آن حمایتهای ایران از این گروهها را مورد تأکید قرار دهد و پس از آن، این سیاست را اعمال کند که اگر از تکفیریها و تروریستهای سنی حمایت کردم به این دلیل بود که ایران از تکفیریهای شیعی حمایت میکرد.
6) اردوغان پس از آنکه از عصبی کردن ایران در جریان عملیات موصل و آزادسازی حلب ناامید شد، اکنون سعی دارد با فشار آوردن به عناصری که اشتهار به نزدیکی به ایران دارند، ایران را به سمت اقدامات نامتعارف و عصبی سوق دهد.
با تمام این موارد، یک چیز مسلم است: اردوغان به شدت احساس ضعف میکند و متوجه است که دیگر سیاست فرار به جلو و گرد و خاک کردن در قبال ایران کارکرد خود را از دست داده و تصمیم دارد انتقام خود را از منسوبین به گفتمان انقلاب اسلامی در ترکیه بگیرد.