تسنیم:به گزارش گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم، در حالی که تمامی ویژگیهای مذهبی و فرهنگی شیعی روستای نارداران در جمهوری آذربایجان، طی یک سال و نیم اخیر نابود شده است، خبرگزاری رسمی آذرتاج جمهوری آذربایجان به نقل از «آریه گوت»، رئیس نمایندگی «مرکز بینالمللی چند فرهنگگرایی باکو» نزد رژیم صهیونیستی، وجود روستای یهودینشین « قیرمیزی قصبه» در منطقه «قبا» در شمال جمهوری آذربایجان را نشانه همکاری و گفتگوی تنگاتنگ میان باکو و تل آویو توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی آذرتاج جمهوری آذربایجان، آریه گوت در نشست «شخصیت حیدرعلی اف و هماهنگی میان ادیان در (جمهوری) آذربایجان» که توسط کمیته دولتی امور گروههای دینی و «مرکز بینالمللی چندفرهنگگرایی باکو» در حاشیه چهارمین مجمع جهانی گفتگوی فرهنگها در باکو تشکیل شد، گفت: «اگر کسی درباره چگونگی دستیابی کشوری همچون (جمهوری) آذربایجان با اکثریت مسلمان به همکاری و مشارکت و گفتگوی تنگاتنگ با اسرائیل سوالی دارد، دیدن « قیرمیزی قصبه » در شهرستان «قبا» در منطقه کوهستانی (جمهوری) آذربایجان، (برای یافتن پاسخ این سوال) کفایت میکند.»
آریه گوت گفت: « قیرمیزی قصبه که مایه واقعی افتخار (جمهوری) آذربایجان است، پس از اسرائیل ، تنها مکان زندگی متراکم یهودیان در دنیاست. در اینجا یهودیان و آذربایجانیها در طول قرون متمادی، همانند برادران خونی زندگی کردهاند و مشترکات تاریخی و سرنوشت یکسان آنها را به هم پیوند داده است. آذربایجان، الگوی واقعی گفتگوی ادیان و فرهنگها بوده و امروز نیز همینگونه است.»
این کارشناس اسرائیلی افزود: «تساهل و چندفرهنگگرایی، پایه جامعه آذربایجان است. آذربایجان برای ایجاد عوامل شکلدهی به شرایط سیاسی و اجتماعی تحکیم و توسعه تساهل و چندفرهنگگرایی تلاش میکند. الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان به علت طرفداری از تساهل و دولت لائیک و احترام به تمامی ادیان و اقوام در کشور از جمله یهودیان آذربایجان، هم در جامعه اسرائیل و هم نزد جوامع یهودی دنیا، دارای احترام است. مناسبات میان اسرائیل و (جمهوری) آذربایجان و نیز مناسبات میان مسلمانان و یهودیان (جمهوری) آذربایجان را صرفا نمیتوان براساس منافع متقابل توضیح داد، بلکه امروز مناسبات (جمهوری) آذربایجان و اسرائیل مبتنی بر ارزشها و تاریخ مشترک است. روابط انسانی میان دو دولت و قاطعیت برای زندگی کردن در جوامع دینی – متساهل ، موجب غنای هر دو جامعه میشود. آشکارا دیده میشود که در آذربایجان، یهودیان و مسلمانان همانند برادر در مسالمت کنار همدیگر زندگی کردهاند و امروز نیز اینگونه است. تاریخ و سرنوشت مشترک، آنها را برای ابد به همدیگر پیوند داده است.»