به گزارش ایرنا، احمد فرشبافیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این جشنواره با حضور 2 دانشمند از گرجستان و یک دانشمند از هر کدام از کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق و ایران برگزار و از آنان تجلیل می شود.
وی با بیان اینکه در 2 دوره قبلی این جشنواره از دانشمندان این کشورها تحلیل شده است، اظهار کرد: در این جشنواره شخصیت های برجسته علمی این کشورها که در حوزه تمدنی، فرهنگی و ادبیات مشترک ایران و این کشورها کار کرده اند، شناسایی و با عنوان مدال فرهنگی شهریار از آنان تجلیل می شود.
رئیس موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قانا از برگزاری سومین همایش پاسداشت ادبیات عاشورایی آذربایجان در تبریز خبر داد و یادآوری کرد: این همایش به مدت 2 روز 18 مهر امسال برگزار می شود.
فرشبافیان ادامه داد: در روز نخست این همایش نشست تخصصی علمی آثار محققان عاشورایی این کشورها و روز دوم نیز مراسم برای معرفی محققان، پژوهشگران، شاعران و مداحان ادبیات عاشورایی آذربایجان در کشورهای منطقه برگزار می شود.
وی هدف از برگزاری این همایش را انتقال صحیح فکر، سبک، سیاق و فرهنگ اصیل عاشورایی شیعه به محققان، پژوهشگران، شاعران و مداحان این کشورها اعلام کرد.
رئیس موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قانا با بیان اینکه از برگزیدگان این همایش تجلیل و به زیارت عتبات عالیات اعزام می شوند، گفت: در بهار سال 97 نیز گردهمایی بین المللی نظامی گنجوی در تبریز با مشارکت گروه ادبیات فارسی و ادبیات ترکی آذری دانشگاه تبریز و این موسسه برگزار می شود.
فرشبافیان با بیان اینکه برای برگزاری این گردهمایی نیاز به برگزاری پیش سمینارهای مختلف است، افزود: در این راستا سه گردهمایی طراحی شده که در کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه و گرجستان برگزار می شود.
وی، برگزاری همایش حکیم ابوالقاسم نباتی در آبان یا آذرماه با حضور این کشورها، همایش مشترک خواجه حافظ شیرازی و یونس امره شاعر و عارف ترکیه با حضور اساتید این کشور و رونمایی از قطعه ترجمه شده حیدربابای شهریار به زبان گرجی در 10 مرداد در گرجستان از برنامه های آتی این موسسه اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قانا با اشاره به تاسیس گروه ادبیات ترکی آذری از مهر سال 95 در دانشگاه تبریز اظهار کرد: از بین 40 دانشجوی معرفی شده 30 نفر مشغول تحصیل شدند که 2 نفر از آن ها به دلایل شخصی انصراف دادند و هم اکنون 28 دانشجو در حال تحصیل این رشته هستند.
فرشبافیان با بیان اینکه ظرفیت ورودی جدید مهر این گروه نیز 40 نفر اعلام شده است، ادامه داد: سرفصل دروس این گروه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب شده و با مواد منسجم و بومی و فرهنگ آذربایجانی ایرانی تنظیم و تدریس می شود.
وی گفت: فرهنگ آذربایجان جزو خرده فرهنگ های ناب ایرانی بوده و دانشجویان این گروه در قالب فرهنگ ایرانیت و اسلامیت آموزش می بینند.
رئیس موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قانا از ایجاد کارشناسی ارشد زبان و ادبیات استانبولی برای ترم بهمن امسال خبر داد و گفت: شرط ایجاد دوره کارشناسی ارشد ادبیات ترکی آذری دانش آموختگی یک دوره از دانشجویان کارشناسی این رشته است.
فرشبافیان افزود: حدود 17 کتاب درسی برای گروه ادبیات ترکی آذری به شکل بومی و با فرهنگ آذربایجانی ایرانی در دست تالیف است که تعدادی از آن ها مهر و بقیه نیز تا بهمن آماده می شود.
وی گفت: دوره مشترک دانش افزایی زبان فارسی با حضور 100 دانشجو از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکمن های عراق از 4 تا 10 شهریور برگزار می شود تا آنان از ظرفیت های گردشگری استان هم آشنا شوند.
رئیس موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قانا برگزاری همایش علمی سعدی شیرازی در باکو و وان ترکیه، همایش علمی مولوی در دانشگاه آتاتورک ارزروم، همایش علمی صائب تبریزی در تبریز و همایش های علمی در خصوص شهریار در دانشگاه های تفلیس، آکادمی علوم آذربایجان، دانشگاه آتاتورک ارزروم و خاور نزدیک قبرس را از فعالیت های این موسسه در سال گذشته اعلام کرد.
فرشبافیان افزود: سال گذشته 10 مورد تبادل هیات علمی دانشگاه تبریز و دانشگاه های گرجستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان و قبرس برگزار و 20 دوره دانش افزایی زبان فارسی برای دانشجویان و اساتید دانشگاه های کشورهای همسایه برگزار شد.
به گزارش ایرنا، وی با اشاره به راه اندازی مرکز مطالعاتی قانا( گرجستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان) گفت: تمام آثار علمی تالیف شده در این کشورها در خصوص فرهنگ مشترک ایران و این کشورها در کتابخانه این مرکز جمع آوری شده و دانشجویان برای انجام تحقیقات و پژوهش های خود می توانند از این منابع استفاده کنند.
موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قانا یکی از هشت موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی دانشگاه تبریز است.