اینترست در مقاله ای به قلم «ژوزف تروتتچیک» Joseph Trevithick نوشت :
« آمریکا برای جنگ در کشورهای مشخصی تدارک می بیند و البته، نام این کشورها را مخفی نگه می دارد. اما، از نام های مستعار و علائمی که در این تمرینات نظامی برای کشورهای مورد نظر استفاده می شود، می توان فهمید که کدام کشورها در تمرینات نظامی ارتش آمریکا مدنظر است. »
در این مقاله افزوده شده است :
« در تمرینات نظامی نیروهای زمینی ارتش آمریکا، ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز با نام های مستعار جای گرفته اند. در ماه آوریل 2015، ارتش آمریکا برای دخالت نظامی سربازان خود ، پنج کشور دارای تاریخچه پیچیده را برگزید. آریانا، آتروپیا ، دوونیا، گورگاس و لیماریا در چشم اندازی شبیه قفقاز قرار داشتند. این پنج کشور در گروه «محیط آموزشی عمل قاطعانه» که با نام اختصاری DATE (Decisive Action Training Environment) معرفی می شد، قرار داده شده بودند. اسناد موجود در پنتاگون نشان می دهد که این تمرینات نظامی بر اساس سناریوی جنگ در این کشورها طراحی شده بود. این پنج دولت که با نام های مستعار معرفی شده بودند، دارای ساختار سیاسی ، اقتصاد ، نیروهای مسلح و تجهیزات نظامی و سایر ویژگی های مشابه بودند. در گروه DATE ، دولتی که با نام مستعار آریانا معرفی شده است، دارای ویژگی های مشابه ایران است. آتروپیا ، مشابه جمهوری آذربایجان و لیماریا نیز مشابه ارمنستان است. در سناریوی این تمرینات نظامی ارتش آمریکا ، دو کشور آتروپیا و لیماریا بر سر «گنجه سفلی» Lower Janga با یکدیگر اختلاف دارند. در این سناریو، علائم کشور دوونیا با یکی از جمهوری های خودمختار روسیه و گورگاس با گرجستان همخوانی دارد. برای عملیات نظامی ارتش آمریکا در این کشورها ، 80 حالت مختلف درنظر گرفته شده است که شامل احتمالاتی نظیر وقوع فجایع انسانی، شعله ور شدن ناگهانی تروریسم، بحران های داخلی و جنگ فراگیر در منطقه می شود.»
نشنال اینترست افزوده است : « در تعلیمات نظامی ارتش آمریکا در سال 2012 در پایگاه نظامی «فورت پولک» Fort Polk ایالت لویزیانا، عملیات دخالت نظامی ارتش آمریکا در صورت حمله آریانا ، یعنی ایران به آتروپیا یعنی جمهوری آذربایجان و تسخیر چاه های نفتی آن ، تمرین شده است. »
در این سناریو ( مدل سازی) تمرین شده توسط ارتش آمریکا، آتروپیا یا جمهوری باکو، به عنوان یک دولت «دیکتاتوری کلاسیک» و لیماریا یعنی ارمنستان به عنوان یک کشور دارای نظام استبدادی معرفی شده اند و آمده است که در آتروپیا ( جمهوری آذربایجان ) تمامی دستاوردهای ملی یا شکست ها مستقیما در ارتباط با نام خانواده حاکم (خانواده علی اف) انعکاس می یابد.