پیش از این در جنجال مالی 17 دسامبر 2014 که نام فتح الله گولن به زبانها افتاد و رسانه های ایرانی از وی نام بردند.. گولن از سردرمداران نورچی های ترکیه است که به طرفداری تند از اسلام حنفی شهرت دارند. به گزارش «آذریها» جنبش گولن به صورت شبکه ای از نخبگان تکنوکرات فعالیت میکند و در نهادهایی مانند پلیس و قوه قضائیه ترکیه نفوذ بالایی به دست آورده بود. این جنبش هم چنین بیش از 15 هزار مدرسه یا کلاسهای کنکور و آمادگی برای دانشگاه را اداره میکند و به این ترتیب نفوذ و طرفدارانی نیز در آموزش و پرورش ترکیه دارد.
جنبش گولن در رسانه های ترکیه نیز نفوذ ویژه ای داشت که در سالها اخیر به دلیل سرکوبهای دولتی کمرنگ شده است. روزنامه هایی مانند زمان، تودی زمان و شبکه تلویزیونی سامان یولو و دهها وب سایت مهم اینترنی از این جمله اند.
حزب حاکم، اکنون فتح الله گولن و طرفدارانش را به کودتا علیه حکومت مستقر متهم میکند. فارغ از صحت و سقم این ادعا، باید دانست که جنبش گولن دارای سویه های ضد ایرانی محسوسی نیز هست.
به تازگی انتشار یک ویدئو (اینجا) از فتح الله گولن در جمع مریدان و از اظهار تنفر عجیب وی از ایران بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی داشته است. اما این تنها بخشی از ماجرا است.
رسانه های وابسته به گولن از بدو تاسیس به پوشش اخبار دروغین در خصوص مسائل قومی ایران به ویژه آذربایجان می پرداختند که مشخصا در راستای اهداف پان ترکیستی قابل دسته بندی است. در زیر به برخی از این اقدامات رسانه ای آشکار اشاره می شود:
1- در دهه نود میلادی بیشتر معطوف به انتشار اخبار کذب با مضمون « دستگیری و فشار به آذریها در ایران» و… منتشر میشد.
2- در سالهای اخیر به ویژه پس از آغاز جنگ در سوریه مطالب متعددی با رویکرد ضد شیعی، ضد علوی در روزنامه زمان و تلویزیون سامان یولو منتشر شده است.
3- در سال 1390 روزنامه تودی.زمان مصاحبه مفصلی با احمد اوبالی مدیر شبکه تجزیهطلب گوناز انجام داد. این نخستین گفتگوی یک رسانه معتبر به ویژه انگلیسی زبان با این فرد بود.
4- شبکه تلویزیون سامان یولو با پخش دو سریال ضد ایرانی از سال 2013 پروپاگاندای عظیمی به راه انداخت. دو سریال شوکت تپه و دولت سایه در عثمانی سویه های به شدت ایرانی داشت که سعی در سیاه نمایی از چهره ایران در طول تاریخ یافتن عمق تاریخی برای تضاد ایرات- ترکیه بود.
سریال شوکت تپه به صورت واضحی ایران را عامل پشیبانی از پ ک ک و ستم به مردم سوریه می دانست و سریال دولت سایه در عثمانی، با رویه بارز صفویه ستیزی، ایران امروز را استمرار حکومت صفویانی می دانست که عثمانی سالها در پی نابودی اش بود.برای مطالعه جزئیات: (اینجا)
چهره پردازی منفی از شاه طهماسب صفوی
برای دیدن یکی از سکانس های این سریال (اینجا)
5- حضور چهره های تجزیه طلب در رسانه های فتح الله گولن به احمد اوبالی ختم نمی شود. حضور عارف کسکین در 1392 در شبکه گوناز تی وی به عنوان کارشناس ایرانی ، یکی دیگر از اقدامات رسانه ای جنبش گولن علیه ایران بود. (اینجا)
6- القای این مضمون که ایران و عوامل ایرانی باعث ناآرامی های ترکیه مانند گزی پارک هستند که هدف تخریب روابط دو کشور صورت می گرفت.
باید توجه داشت که بخش مهمی از فعالیت های ضد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه، از طرف جنبش گولن حمایت میشد. اکنون که دولت منتخب ترکیه مصمم است به مقابله با این شبکه فاسد بپردازد، لازم است وزارت امورخارجه ایران در خصوص ارتباط وثیق عناصر ضد ایرانی مقیم ترکیه با این شبکه اطلاعات لازم را به مقامات ترکیه ارسال نماید.